Kód produktu 99374 | H31 | 8590228020048
Skladem

Catan - Osadníci z Katanu

100% - hodnotili 3 uživatelé
Velmi oblíbená strategická hra o osídlování ostrova Katan. Získávejte potřebné suroviny, obchodujte s nimi a díky nim dále budujte cesty, vesnice, města… Staňte se pánem Katanu! Celý popis...
  • Počet hráčů 3-4
  • Doba hraní 60-90
  • Věk 10+

Původní cena: 999 Kč, ušetříte 100 Kč

899 Kč včetně DPH

ks
  • 2600 odběrných míst
  • doprava od 1000 Kč zdarma
  • zboží můžete do 30-ti dnů vrátit

Catan - Osadníci z Katanu

Toto je nová verze klasické hry Osadníci z Katanu, ve které jsou nové tvary (plastické) figurek. Hra je jinak totožná s klasickou verzí.

Představte si sami sebe ve věku objevů: vaše loď přistála po dlouhé a nebezpečné plavbě na pobřeží neobydleného ostrova. Je to ostrov Katan! Nejste ale jediným cestovatelem. Na pobřeží ostrova Katan přistáli i další neohrožení mořeplavci.

Závod o nadvládu nad ostrovem právě začal! Muži a ženy z vaší expedice už objevili první 2 vesnice. Naštěstí je ostrov velmi bohatý na přírodní zdroje. Budujete silnice a také další vesnice, které se později rozrostou v města. Budete úspěšní v boji o to, kdo se stane vládcem Katanu? Klíčem k tomu je obchodování - některých surovin budete mít nadbytek, jiné vám budou chybět. Kamení za vlnu, obilí za dřevo. Obchodujete s tím co potřebujete, i s tím, co se právě nabízí. Dobře si rozmyslete, jaký bude váš další krok, postavte svoje vesnice na těch pravých místech a obchodujte tak chytře jak jen dokážete. Možná si vytvoříte slušné šance na výhru, nezapomeňte ale, že vaši spoluhráči také nejsou žádní hlupáci. Když se tím vším budete řídit, kdo ví - možná právě vy budete příštím vládcem ostrova Katan!

Pokud chcete přidat recenzi, přihlašte se

Chci napsat recenzi

Přidání příspěvku do diskuze

Chci napsat do diskuze
  • Rozsirenie

    Katka / 11.06.2017 v 19:00:53

    Dobry den,

    Chcela by som sa opytat, viete mi poradit ktore rozsirenie je nutne ako prve kupit? Mame v tom mensi chaos, existuju rozsirenia pre 5-6 hracov, specialne bez rositenia poctu hracov a navyse sme sa docitali, ze rozsirenia na seba nadvazuju.

    Dakujem za odpoved,
    Katarina

    Odpovědět
    • RE:Rozsirenie

      Hana Páralová / 12.06.2017 v 14:17:49

      Dobrý den, všechna rozšíření s výjimkou "Poklady, draci a objevitelé", lze hrát pouze se základní verzí hry Catan - Osadníci z Katanu. Doporučila bych "Města a rytíři", "Kupci a barbaři" nebo pokud seženete i rozšíření Atlantis. Každé rozšíření nabízí oproti základu nové karty, nové figurky či herní pole. Není určené, které musíte mít jako první, spíš záleží na Vašem výběru, které téma je Vám bližší. Některé lze spojit dohromady, jako například Atlantis + Města a rytíři, nebo Námořníci, ale můžete hrát samozřejmě pouze se základem. Na webu Albi je možné prohlédnout si pravidla ke zmíněným rozšířením, kde jsou popsané herní komponenty i herní scénáře. Nové dotisky většiny rozšíření budou na trhu v průběhu září. Mějte se hezky, Páralová Hana - ALBI

      Odpovědět
  • Dotaz

    Honza / 19.03.2017 v 00:18:21

    Dobrý den,
    Chci se zeptat, když položím dvě vesnice k jednomu šestihranému dílu (např. s žetonem číslo 3), a i když dodržím odstup podle pravidel (např. k dílu s žetonem číslem 3 lesu - položím vesnici, cestu, cestu, a zase vesnici, ale furt to bude u dílu lesa). Tak při hodu kostkami získám součet 3 dostanu dvě karty dřeva?
    Předem děkuji za odpověď.

    Odpovědět
    • RE:Dotaz

      Hana Páralová / 20.03.2017 v 10:28:56

      Dobrý den, Vašemu dotazu odpovídá situaci z pravidel, viz. červený hráč z citace níže. Odpověď je ano, dostanete 2 karty dřeva.

      "Příklad: Pokud padne v součtu číslo "8", obdrží červený hráč 2 rudy za jeho obě vesnice. Bílý hráč obdrží jednu rudu. Pokud by v součtu padlo číslo "10", obdrží bílý hráč jednu vlnu. Pokud by si bílý hráč místo vesnice postavil město, obdržel by 2 vlny, když by padlo v součtu číslo "10"."

      Mějte se hezky, Páralová Hana - ALBI

      Odpovědět
  • Stavba vesnice

    Kromer / 29.01.2017 v 21:05:54

    1. Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli můžu stavět vesnici mezi postavenou vlastní silnici, tzn. mám třeba postavené 3 silnice a chtěl bych vesnici postavit mezi 2. a 3. silnici (dodržím podmínku o vzdálenosti, nikdo ani já nemá postavenou žádnou vesnici ani město na vzdálenost dvou cest. Nebo musím stavět vesnici vždy až na konci cesty, tzn. v mém případě na konci 3. silnice?
    2. Mohu postavit vesnici mezi silnice protihráče, když má třeba 4 silnice za sebou a já zboku dostavím vlastní silnice. Všechny podmínky vzdálenosti jsou opět dodrženy.
    3. Při prvotním rozmístění musím silnici přiložit ke každé vesnici zvlášť nebo můžu k jedné vesnici přiložit 2 silnice a k té druhé tím pádem žádnou? Děkuji za odpovědi. Hra je výborná, jen se nemůžeme shodnout na detailech. Krömer

    Odpovědět
    • RE:Stavba vesnice

      Hana Páralová / 30.01.2017 v 11:00:38

      Dobrý den,

      jsme rádi, že se Vám hra líbí. K Vašim otázkám:

      1. Ano, pokud dodržíte podmínku vzdálenosti, můžete si takto svou vesnici postavit.
      2. Ano, můžete takto postavit vesnici.
      3. Tato varianta nejde, při prvotním rozmístění musíte mít vždy u vesnice jednu silnici, vesnice samostatně stát nemůže.

      Mějte se hezky, Páralová Hana - ALBI

      Odpovědět
      • RE: RE:Stavba vesnice

        Kromer / 30.01.2017 v 15:02:28

        Super, děkuji moc, hra dostává zase nový náboj. Je skvělá a už se těšíme na Námořníky.

        Odpovědět
  • Kolikáté vydání?

    Jana / 19.10.2016 v 16:36:38

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat o které číslo vydání se jedná. A v čem se liší od předchozího? Jen v grafice?
    Děkuji.

    Odpovědět
    • RE:Kolikáté vydání?

      Hana Páralová / 19.10.2016 v 17:01:41

      Dobrý den,

      poslední vydání, které vyšlo, je 14. Ve hře byly provedeny pouze malé změny. Změna je v názvu, který jsme museli upravit dle výrobce, na Catan - Osadníci z Katanu. Další drobné změny jsou v grafice - obrázky. Nicméně princip hry zůstává stejný a nijak se nemění.

      Mějte se hezky, Páralová Hana - ALBI

      Odpovědět
  • Rozšíření pro tuto verzi.

    Tezzy / 31.03.2016 v 10:43:24

    Dobrý den, hledal jsem různé rozšíření a většinu rozšíření bylo pro jiné verze hry, ať už pro plastové, nebo jiné grafické zpracování. Existuje nějaké rozšíření přímo pro tuto verzi ? Děkuji

    Odpovědět
    • RE:Rozšíření pro tuto verzi.

      Hana Páralová / 31.03.2016 v 14:42:40

      Dobrý den,

      k této verzi hry pasují všechna rozšíření, která máme. :-)

      Mějte se hezky

      Páralová Hana - ALBI

      Odpovědět
  • Pravidlo

    Jozef Kacer / 24.01.2016 v 00:13:34

    Chcem sa spytat v pravidlach nieje uvedene ci pri skonceni hry musi mat hrac ktory chce vyhrat ci musi mat 1-bodovu vyhernu kartu vylozenu aj ked uz mal postavene mesta a dediny a mal 10 bodov v nich.vopred dakujem za odpoved

    Odpovědět
    • RE:Pravidlo

      Hana Páralová / 26.01.2016 v 08:36:47

      Dobrý den,

      vyhrát můžete úplně bez karet. Není nutné mít body z karet.

      Mějte se hezky.

      Odpovědět

Podobné zboží z nabídky